Brief aan de Brusselaars…

Pour la version francophone, cliquez ici…

Dit brief kunt u ook als PDF downloaden.

Florent BAUDEWYNS
38ste op de  lijst (n°2)

 

Beste Brusselaars,

 

Als ik voor mijn studies in onze mooie hoofdstad aankwam heeft Brussel mij rechtstreeks geadopteerd. Na een bachelor aan de ULB heb ik dit jaar mijn diploma als Master in de politieke wetenschappen aan de VUB behaald. Actief binnen de liberale studenten tijdens enkele jaren, onder meer als verantwoordelijke voor de Internationale Betrekkingen, ik heb ook gekozen om tussen de wolken mijn weg te vinden : naast mijn studies werkte ik ook als steward voor een Belgische luchtvaartmaatschappij. Hieronder vindt u enkele prioriteiten die ik voor onze Stad verdedig, en een meer specifieke prioriteit voor elke wijk. Als u mij de 14de oktober vertrouwt, ga ik de volgende thema’s bijzonder volgen : meer veiligheid en netheid, een betere mobiliteit, een eerlijker woningsbeleid en een Stad die haar burgers bedient !

 

Meer bepaalde zijn mijn 5 toezeggingen voor Brussel-Stad de volgende :

 

 • meer VEILIGHEID, door een sterkere aanwezigheid van politie agenten.

 • meer NETHEID, met een ambitieuze urbanistische hernieuwingsplan en een systematische gerechtelijke vervolging van de daders van kleine onbeleefdheden zoals tags of illegale stortingen.

 • een betere MOBILITEIT, door de introductie van een bewonerskaart, geldig op het heel grondgebied van de Stad en betere openbare vervoer diensten in de periferische wijken.

 • een eerlijker en meer verantwoordelijk WONINGSBELEID, bestemd aan een sociale diversiteit binnen de wijken, bvb. door de huurtoeslag of het huurkoop-systeem.

 • Een Stad die haar BURGERS BEDIENT, met een administratie die meer diensten verleent op uitgebreide openingsuren, vooral in de verbindingsbureaus.

 

Voor elke wijk stel ik een absolute prioriteit voor:

 

 • In de Europese wijk wordt het dringend het gebruik van de gebouwen te diversifiëren: neen aan een kantoorwijk, ja voor nieuwe woningen voor de Brusselaars.

 • In het hart van de Vijfhoek, taksen en administratieve stappen verbonden aan de Stad Brussel moeten geen hindernissen kunnen zijn voor ondernemingen, dit om een commerciële diversiteit aan te moedigen, verbonden aan een urbanistische herschikking en een softere mobiliteit.

 • Te Laken wil ik een betere onderhouding van de openbare ruimte en de gementelike eigendommen, en woningen.

 • Het bucolisch karakter van Haren moet ook beschermed worden, zelfs verbeteren we de mobiliteit.

 • Op de Louizalaan heeft de Stad de verantwoordelijkeheid om een urbanistisch beleid te voeren die zijn majestueuze karakter beschermt.

 • Neder-Over-Heembeek verdient ook interesse: beschikbare infrastructuren voor het onthaal van kleine kinderen en onderwijs moeten aangemoedigd zijn.

Als u ook denkt, zoals ik, dat Brussel verdient dat we met Haar bezig houden, vertrouwt u mij en stemt u op mij op de 14de oktober. Nog niet overtuigd? U kunt mij altijd op Facebook of Twitter bereiken.

Florent BAUDEWYNS

One comment

 1. […] Voor de Nederlandstalige versie, klikt u hier… […]

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *